Starter fargelegging

Endelig er førsteutkastet til den ene barneboka, Anna-Panna og homoen, ferdig. (Trykk på linken for å lese utdrag) Hovedpersonen har vært gjennom store opplevelser, og jeg har vært gjennom store følelsesmessige svingninger. Alt fra å tro at dette kan bli bra, til å ville slette hele greia. Men jeg har endelig kommet gjennom hele. Historien er skrevet, hovedpersonen er kommet i mål. Nå gjenstår jobben med å få historien til å leve. Min sønn sa det så fint;

 

“det er som om du har en tegning, og nå skal du fargelegge.”

 

Og ja, det er det jeg skal – fargelegge sidene.

Er det noe jeg har skjønt, etter å ha jobbet med dette en stund, er at det er HIMLA mye jobb. Førsteutkast, andreutkast, tiendeutkast. Til tider synes jeg det er frustrerende. Det virker uoverkommelig. Men så kommer jeg et stykke på vei, ser at ordene gjør historien levende.

 

Tar med et bittelite eksempel. Dette fant jeg med en gang, lysende mot meg, som en skammens lanterne.

 

Før:

“I siste time har vi gym. Jeg hater gym og Tilly elsker det”

Etter:

“Det ringer inn til siste time. Tilly slenger baggen over skulderen, så fort at den nesten treffer meg i hodet. Jeg «glemmer» min på knaggen utenfor klasserommet. Bare tanken på å være med i gymtimen, gir meg prikkinger i fingertuppene og en følelse av at jeg må på do. Ikke tisse, men på-do, på-do. På dritern, som guttene i klassen kaller det. Ola kaller det rennebæsj, jeg kaller det gymtime.”

 

Ble det bedre, synes du? Kunne sikkert skrevet det på tusen andre måter. Har du forslag? Det er bare å slenge inn en kommentar, om du ønsker det 😉

 

Og nå skal jeg gå gjennom hele manus, lete etter ord og setninger som må fargelegges. Flaks at det regner, så slipper jeg å ha dårlig samvittighet for å sitte inne 😉 Ha en fin søndag, alle sammen.

Leave a Reply