Dreams DO come true

Tre dager før jul får jeg verdens beste julegave – og det er STORT! Så mye større enn jeg tør å si høyt, egentlig. Men nå sier jeg det; min aller første ungdomsroman kommer ut til høsten. 

Mange har spurt hva boka heter, og så får jeg merkelig blikk når jeg sier at jeg ikke vet. Men jeg vet faktisk ikke. Tittelen er det siste som spikres, tenker jeg. Før den tid er det mye som skal gjøres.

Litt om prosessen: 

Jeg sendte inn et førsteutkast til en roman. Altså, hele boka, men ikke ferdig redigert. De likte ideen og måten jeg skriver på, og vil gi ut boka. I løpet av februar får jeg uttalelse fra redaktør/konsulent der jeg får beskjed om hva som må skrives om, hva som må slettes og andre ting som må endres. Og da starter jobben min. Da må jeg fikse det som skal fikses, før boka sendes tilbake til redaktøren. Og så går den mest sannsynlig fram og tilbake et par ganger til, før vi alle er happy med resultatet.

Når alt er ferdig redigert, er det runde hos språkvasker sånn at alle skrivefeil osv fjernes. Etter det er det ombrekk og trykking. Og så kommer den ut – en gang i løpet av høsten. Jeg kan nesten ikke vente. Jeg er så gira at det er vanskelig å sitte stille, faktisk.

Jeg har et lite mål om å holde dere oppdatert på prosessen. Jeg skal skrive mer på bloggen framover – lover 😉

 

Leave a Reply