52 ideer til romantiske plott

Vil du ha 52 ideer til romantiske plott? Er det vanskelig å komme på hva du skal skrive om?  Kanskje noen av disse kan tenne en skrivegnist?

52 ideer til romantiske plott

 1. En sjømann møter en synsk kvinne. En spådom bringer dem sammen.
 2. Ei kassadame forelsker seg i den hjemløse kunden, som viser seg å være arving til et stort imperium
 3. En sta og egenrådig bussjåfør, irriterer seg over dama som alltid har nesa ned i ei bok og som aldri ser seg for. Når han en dag kjører på henne, er dette starten på en kronglete kjærlighetshistorie
 4. Han har et rykte, hun har akkurat blitt såret. Klarer han å vinne hennes hjerte?
 5. Ei dame elsker friheten sin. Hun sverger på at hun aldri skal finne en mann og aldri få barn. Så dukker alenefaren opp og snur hennes verden på hodet.
 6. En mann som akkurat har kommet ut fra et manipulerende kjærlighetsforhold, møter den forsiktige barnehagelæreren. Vil han åpne hjertet og stole på en kvinne igjen?
 7. De jobber sammen og hater hverandre. Hvordan kan én klient gjøre at de ender opp som kjærester?
 8. Hun veddet med venninene sine om at hun kunne få hvem som helst. Han sverget på at han aldri skulle forelske seg igjen. Så møtte de to hverandre.
 9. Forbudt kjærlighet. Familien/religionen/samfunnet har bestemt at de to ikke har lov å være sammen.
 10. Han er hodestups forelsket, hun vet ikke at han eksisterer
 11. Hun er en omreisende selger som kommer til hans hjemsted. Hun hater å være der, han nekter å forlate stedet. Når de forelsker seg i hverandre, må de finne en løsning på problemet.
 12. De møtes på et jobbintervju, som kandidater til den samme jobben. Bare en av dem får jobben, men begge kan kjenne den sterke kjemien dem i mellom.
 13. De lever i et lykkelig ekteskap, helt til sjalusi og misforståelser setter forholdet på prøve.
 14. En tyv lurer en uskyldig med seg til å stjele, og stjeler samtidig personens hjerte
 15. En dame med knust hjerte reiser på ferie, møter en gateartist og nekter å innse at hun er i ferd med å falle for den tåpelige klovnen

  Fortsatt ikke funnet noen du vil skrive? Her fortsetter lista med 52 ideer til romantiske plott.

 16. Eksmannen dukker opp på døra med ei eske med hennes ting. Klarer de å finne tilbake til hverandre over innholdet i eska?
 17. En skuespiller skal spille en rolle som arkeolog. Den virkelige arkeologen graver dypt og finner hennes største hemmelighet. Hvordan kan han bruke den informasjonen til å be henne ut på en date?
 18. En rolig, stille poet møter en utadvent, høylydt sanger og søt musikk oppstår.
 19. Nerden prøver å bevise for alle at magikeren driver med juks. Midt i den intense krigen mellom dem, oppdager begge at de er forelsket i den andre.
 20. Veteinæren faller for allergikeren. Skal hun oppgi jobben eller kjærligheten?
 21. Den gravide kvinnen blir kastet ut hjemmefra og låner sofaen til ei venninne, til hun finner et nytt sted å bo. På den andre sofaen ligger den slappe, irriterende storebroren til venninna. Hvordan har det seg at de to ender opp med å kjøpe hus sammen?
 22. En spådom sender to fiender ut på en magisk reise
 23. To kolleger som hater hverandre, må jobbe sammen om en sak. For at det skal være troverdig, må de late som de er gift.
 24. En rik, bortskjemt arving drar på cruise. Han latterligjør han alle som jobber på båten. En hevn fra stuepiken gjør at han faller ned fra sin høye hest og mister hjertet i fallet.
 25. En tidligere modell starter et bakeri. Den gamle bakeren bestemmer seg for å avsløre at hun gjør det bare for å få enda mer oppmerksomhet, og setter sin sønn på saken.
 26. En dame blir vitne til at en mann gjør noe han absolutt ikke skulle gjort. Hvordan kan hun komme seg ut av situasjonen uten at han merker det? Og hvordan kan han finne igjen dama og få henne til å holde det hemmelig?
 27. Ei dame kjeder seg og ønsker å finne en ny jobb. Etter å ha prøvd mange forskjellige, gir karriereveilederen nesten opp å finne en jobb til den storkrevende, irriterende damen.
 28. Sjefen kler seg ut og tar jobb sammen med de laveste i systemet. Der møter hun en kjekk mann som hun forelsker seg i. Det viser seg etter hvert at mannen hater sjefen. Skal hun avsløre hvem hun er?
 29. Han er en IT-mann som vil digitalisere alt og legge ned unødvendige arbeidsplasser i kommunen. Hun jobber på biblioteket og vil ta vare på alle de gamle bøkene, samtidig som hun er redd for at hun vil miste jobben.
 30. En pengekrise i landet gjør at alle må kjempe for seg og sitt. En bonde med store jordbruksarealer blir overtalt til å selge jorda til fienden, som igjen dyrker mat og driver den lille bonden ut av markedet. Han bestemmer seg for å ta igjen, men hadde ikke tatt høyde for at han skulle falle for henne med det samme.
 31. Hun har alltid drømt å stå hvit brud. Han er akkurat skilt for tredje gang. Hun drømmer om barn. Han har 5 barn og vil ikke ha flere. Er kjærligheten mellom dem sterk nok til å overleve dette?
 32. Han er lokalhistoriker og vil ta vare på det gamle klubbhuset. Hun er eiendomsutvikler og vil bruke tomta til å bygge rekkehus.
 33. En synsk mann forelsker seg i en kvinnelig vitenskapsmann
 34. En apotek-teknikker blir bedt om å vise/forklare kunden hvordan medisinen skal tas. Kunden nekter å samarbeide.
 35. En journalist skal lage en gladsak på en hatet TV-personlighet.
 36. En frekk, obsternasig student forelsker seg i lærerens datter, og må overbevis om at han er en skikkelig person for å få lov å date henne.
 37. Avisa får inn en anonym tekst og journalisten bestemmer seg for å finne ut hvem skribenten er. Når han oppdager at det er henne, må han ta et vanskelig valg.
 38. En fysioterapaut oppdager at advokaten som bor på andre siden av gangen er sammen med en psykopat. Hun bestemmer seg for å hjelpe advokaten ut av forholdet og forelsker seg midt i oppdraget.
 39. En rik, høytstående kjendis forelsker seg i snekkeren som jobber med huset, mens hun fortsatt er gift med en annen kjendis.
 40. En singel, barnløs jordmor drømmer om egne barn. Så møter hun han som akkurat har mistet både kone og barn.
 41. En singel enke med både barn og barnebarn bestemmer seg for å prøve Tinder
 42. En reiseblogger sjekker inn på et falleferdig hotell og slakter det på bloggen sin. Eieren av hotellet gjør alt han kan for å rette opp den forferdelige anmeldelsen.
 43. Hun bestiller ferie i syden for å ligge på en solseng og lese bok. Han bestiller tur for å feste med gutta. Som flask vil ha det til, bestiller begge uspesifisert reise og ender opp med å dele leilighet.
 44. En forfatter bestemmer seg for å skrive boka «sannheten om #en person#» og oppdager at denne personen langt fra er som han hadde tenkt.
 45. Prinsessa møtte klovnen og fikk valget – kjærlighet eller tittel
 46. En popstjerne blir forfulgt/stalket av en fan og bestemmer seg for å ta havn.
 47. En elektriker blir bedt om å sette opp overvåkningskamera i huset til kunden, uten at den andre ektefellen vet om det. Elektrikeren må finne en måte å forelle dette, uten å bryte tilliten til oppdragsgiveren og miste jobben.
 48. Han, en prest, forelsker seg i henne, en fengslet drapskvinne
 49. Hun er uskyldig dømt, han prøver å få henne ut. På veien oppdager han at hun kanskje ikke er uskyldig likevel.
 50. En hedning forelsker seg i en kristen
 51. Han gjør barnepiken gravid, hun tar hevn
 52. En dame er utro mot mannen sin. Han tar henne tilbake og de må jobbe for å finne tilbake til kjærligheten og tilliten som de en gang hadde

Har du flere ideer? Legg igjen en kommentar, enter her på bloggen eller under innlegget på Forfattersnack på Facebook

Dersom du fortsatt har for lite å skrive om, kan du sjekke ut denne siden. Her finner du skriveoppgaver, og i løpet av 2020 vil det komme 366 forskjellige oppgaver du kan prøve deg på.

Eller kanskje du vil ha 52 plott-ideer ut fra morsomme skrivefeil? 

Lykke til med skrivinga. Håper dette kan være med på å hjelpe deg videre. Om du vil, kan du selvsagt legge igjen en liten tekstsnutt under innlegget inne på Forfattersnack, så får du kommentarer og tilbakemeldinger på teksten din 🙂

?Heidi ?

Leave a Reply